TEMMUZ AYI MECLİS KARARI


Açıklama: keşap logo                                                                                                                T.C.

                                                                                      KEŞAP BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARARI

 

 

KARAR TARİHİ :     04.07.2019

KARAR NO          :     7

 

                      Belediye Meclisi 2019 yılı Temmuz  ayı olağan toplantısını yapmak üzere    04.07.2019 günü saat 14:00 de meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Mehmet EMÜR’ün başkanlığında, üyeler; Saliha ÖZDEMİR BIÇAKÇI, Mustafa BÜYÜKAYDIN, Nadir TEKİN, Sebahittin AYDIN, Şenel ASLAN, Dursun AKDENİZ, Mehmet DADA, Engin YAVUZ ve Saffet ER’in katılımları ile toplandı.

 

  1-Açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından toplantı yeter sayısının olduğu, bir önceki toplantıda alınan kararlar okunarak tutanakta herhangi bir hatanın olmadığı görüldü. Bunun üzerine birleşim açılarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi

 

            KARAR KONUSU : Denetim Raporunun görüşülmesi.

        KARAR NO 2- Mali Hizmetler Müdürlüğünün Gelir ve Giderleri ile ilgili olarak Denetim Komisyonunun hazırlamış olduğu “2018 yılı Denetim Raporu” meclis üyelerinin oylarına sunularak  oybirliği ile kabul edildi.

 

             KARAR KONUSU: Yurtdışı Çıkış İzni.

           KARAR NO 3- İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 20.06.2005 tarihli Yurtdışı İlişkiler konulu 2005/62 sayılı genelgesi ile 25.10.2007 tarih ve B050MAH76 000/25597-500000 sayılı Yurtdışı İlişkiler konulu yazıları gereği 2019-2024 yılları arasında yurt dışında düzenlenecek olan İlçemizinde içinde yer aldığı turizm fuarlarında , toplantı, kongre, seminer, panel vb. organizasyonlar ve hemşehrilerimizin yaptığı etkinliklere katılmak üzere Belediye Başkanı Mehmet EMÜR’e A.B.D. ve tüm ülkeler için yurt dışı çıkış izni verilmesi meclise sunulmuş olup, oybirliği ile kabul edilmiştir.

 

KARAR KONUSU: İmar Plan Tadilatı.

KARAR NO 4- Giresun ili Keşap ilçesi Yolağzı Köyü Çiftköprü Mevkiinde bulunan 134 ada 2 nolu parselle ilgili yapılan plan tadilatı  Sanayi Alanı olarak yerinde planlanmıştır. Plan neticesinde imar adası aynı m² olarak yeniden düzenlenmiş, kamusal alanlarda artış yapılarak düzenleme yapılmıştır. Plan bütünlüğüne bakıldığında yoğunluğun azaldığı görülmektedir. Buna bağlı olarak mevcut  park alanları daha da büyümüştür.

           

           Giresun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün 28.06.2019 tarih ve 2801 sayılı yazısına istinaden, yapılan plan değişikliği ile ilgili sanayi alanı olarak planlanmasında ve plan değişikliğinde sakınca olmadığını belirtmişlerdir. 

          Yapılan bu işlemler sonucunda ilçemizdeki ekonomik büyümenin hızlanması yatırımcının desteklenmesi, istihdamın, artması hedeflenmekte olup, İmar Komisyonun raporu ve şehir plancısının hazırlamış olduğu plan tadilatı ve plan raporu doğrultusunda yapılan plan değişikliği meclisimize sunulmuş olup, 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi b bendine istinaden onaylanması oybirliği ile kabul edilmiştir.

     

 

KARAR KONUSU: Giresun Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ile promosyon ve İller Bankası anlaşması yapılması.

KARAR NO 5 - Belediyeler kanunlarla verilen görevleri yerine getirmek  suretiyle kamu hizmeti sunan kamu tüzel kişiler olup, belediyenin yaptığı hizmetler toplumun genel ve ortak ihtiyaçlarını karşılamak için kamu yararı gözetilerek yapılan sürekli ve düzenli çalışmalardır. Bu çalışmaların kesintiye uğramadan devam edebilmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanununun 15’inci maddesinde “Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri, haczedilemeyeceği” belirtilmiş, 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunun 7’nci  maddesinde “Belediyelere, genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından ayrılacak paylar ile diğer kanunlarda bu idarelere verilmesi öngörülen payların vergi hükmünde olduğu” kayıt altına alınmış, diğer taraftan da 2004 sayılı İcra ve İflas Yasasının 82’nci maddesinde “Devlet Malları ile özel yasalarında haczi caiz olmadığı gösterilen malların haczedilemeyeceği düzenlenmiştir.

Belediyemizin  Giresun Şubesinde Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.TR79 0001 5001 5800 7306 7119 91  nolu hesabımız ve bu hesaba bağlı 41317934 hesap numaralı yatırım hesabı  belediyemizde çalışanların maaş ödemesi ve İller Bankasından gelen paylar hesabı olduğundan dolayı yukarıdaki söz konusu kanunlar ve yasaya göre ayrılmış olup bloke ve haciz işlemlerinin önüne geçmesi meclisimize sunulmuş olup, oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

KARAR KONUSU: Dilek ve Temenniler

KARAR NO 6 - Dilek ve Temenniler maddesinde meclis üyelerine söz alıp almayacakları soruldu, söz almak isteyen Meclis üyemiz Mustafa BÜYÜKAYDIN’ın  yazılı önergesine istinaden ilgili dilekçenin Mecliste görüşülmesini talep etmiş olup, önergesi oybirliği ile kabul edilmiştir.

 

GÜNDEM DIŞI MADDE : İlçemiz Bozkurt Mahallesi 19 S 3 pafta, 55 ada, 4 nolu parselde bulunan belediyemize ait yerin kiralanması ile ilgili gerek yazılı gerek sözlü müracaat olduğu için 10 yıllığına kiralanması ile ilgili önerge meclise sunulmuş, 10 yıllığına kiraya verilmesi için Encümene yetki verilmesi Meclisimizin 10 adet olumlu oylarıyla kabul edilmiştir.  

 

KARAR KONUSU: Kapanış

KARAR NO :7 - Gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığından oturuma son verilip, verilmemesi meclise sunulmuş ve oturuma oybirliği ile son verilmiştir.

 


16.10.2019 11:36:08     661

İletişim

  • Keşap Belediye Başkanlığı
    Keşap/GİRESUN
  • (0454) 641 4545 - 641 4044
  • (0454) 641 4360
  • bilgi@kesap.bel.tr